Laaja sydäntautiriskin tutkimus

Testipaketti on kehitetty mittaamaan sydän- ja verisuonitauteihin liittyviä riskitekijöitä. Testit mittaavat ihmisen veressä kiertäviä lipoproteiineja eri tavoin. Tämän lisäksi niiden avulla voidaan arvioida kehon yleistä sekä sepelvaltimoiden seinämässä mahdollisesti käynnissä olevaa tulehdusta ja sokeriaineenvaihduntaa.

157,00 

Sepelvaltimotauti on Suomen yleisin kuolinsyy ja sairastuminen määräytyy sen perusteella, mille riskitekijöille altistutaan koko elämän aikana. Jokaisen olisi siksi hyvä olla tietoinen omista veriarvoistaan mahdollisimman aikaisin. Mitä aikaisemmin niihin kiinnitetään huomiota, sitä suuremmat ovat mahdollisuudet parantaa tuloksia.

Riskiin vaikuttavat myös elintavat. Tärkeintä on terveellinen ravitsemus, erityisesti rasvan laatu ja kasvisten määrä. Muita vaikuttavia tekijöitä ovat yleinen aktiivisuus, tupakointi ja mahdollinen ylipaino rasvakudoksen muodossa.

Testipaketti sisältää lipidit, lipoproteiini A:n, apoB-lipoproteiinin, hs-CRP:n ja pitkäaikaisen sokerin.

Lipidien mittauksessa tutkitaan veren rasva-arvot. Se pitää sisällään neljä testiä: kokonaiskolesteroli, triglyseridit, LDL-kolesteroli ja HDL-kolesteroli.

Lipoproteiini (a) poikkeaa muista lipoproteiineista siten, että sen määrä veressä on paljon kiinteämmin yhteydessä perinnöllisiin tekijöihin. Tehokkaita lääkkeitä tai elintapatekijöitä ei vielä tunneta. Jos siis lp(a) on selvästi koholla, kannattaa kiinnittää erityistä huomiota niihin tekijöihin, joihin pystytään vaikuttamaan eri tavoin.

LDL-kolesteroli kertoo nimensä mukaisesti sen, kuinka paljon kolesterolia valtimotautia aiheuttavissa LDL-hiukkasissa on. ApoB puolestaan antaa tarkan määreen sille, kuinka paljon veressä kiertää yhteensä LDL-hiukkasia ja sen sukulaisia, jotka myös osallistuvat valtimotaudin edistämiseen. Tämä antaa tarkemman kuvan riskistä, kuin pelkkä LDL-kolesteroli

Herkkä CRP pystyy mittaamaan ns. matala-asteista kehon tulehdustilaa. Jos tällainen tulehdustila on koholla, se tarkoittaa sitä että myös valtimotauti pääsee etenemään nopeammin LDL-hiukkasten vaikutuksesta ja verisuonten seinämät päästävät runsaammin kolesterolihiukkasia lävitseen. Toisaalta LDL-hiukkaset aiheuttavat itsessään tulehdusta, joten herkkä CRP antaa yhden arvion siitä, missä kunnossa verisuonten seinämät ovat. Kohonnut hs-CRP kertoo siitä, että sydäntaudin riski on myös noussut, vaikka veren rasva-arvot eivät olisikaan merkittävästi suurentuneet.

Paastoverensokeri antaa tietoa sokeriaineenvaihdunnan tilasta. Mikäli se on häiriintynyt, sen myötä myös kehon tulehdusvaste muuttuu. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi LDL-kolesterolihiukkasten aiheuttama tulehdus etenee nopeammin kohti valtimotautia.

Testipakettia voi myös täydentää ottamalla mukaan myös Hertta-testin.

Lipoproteiini A

Lipoproteiini A-testin avulla arvioidaan riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin sekä lihavuuteen.

Lue lisää

ApoB-lipoproteiini

ApoB-lipoproteiini on pahana kolesterolina pidetyn LDL:n rakenneosa. Sen pitoisuuden määritys ennustaa etenkin ylipainoisilla, munuaissairailla ja diabeetikoilla valtimotautien riskin perinteisiä kolesterolimittauksia tarkemmin.

Lue lisää

Lipidit

Lipidien mittauksessa tutkitaan veren rasva-arvot. Pitää sisällään 4 testiä: kokonaiskolesteroli,
triglyseridit, LDL-kolesteroli ja HDL-kolesteroli.

Lue lisää

S -CRP, herkkä

Herkän CRP-tutkimuksen tulos kertoo elimistön matala-asteisesta tulehduksesta kun mittaus tehdään tilanteessa jossa elimistössä ei ole akuuttia bakteeri- tai virusinfektiota tai muuta tulehdusta.

Lue lisää

Pitkäaikainen sokeri, B-HbA1c

Pitkäaikainen sokeriarvo B-HbA1c ilmaisee verensokerin edeltävien noin 6-8 viikon ajalta. Verensokeri vaikuttaa yleisvointiin ja vireyteen, lihasten ja aivojen toimintaan ja nälän tunteeseen.

Lue lisää

Saatat myös pitää...

109,50  99,00 

Sydänkohtausriskitestillä arvioidaan riskiä saada sydänkohtaus tai sairastua tyypin 2 diabetekseen lähivuosina.

Miksi Puhti

Helppo - Luotettava - Nopea

  • Puhdin lääketieteellisenä johtajana toimii lääkäri Vilho Ahola, joka on keskittynyt terveyden, suorituskyvyn ja elinvoimaisuuden kehittämiseen.

  • Laboratoriotestit toteuttaa Euroopan johtava yritys laboratorioalalla, SYNLAB.

  • Puhti on 100% kotimainen yritys, jonka omistajat haluavat tarjota parasta palvelua hyvinvoinnin kehittämiseen. Myös verot maksetaan Suomeen.

  • Tietosuoja ja -turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää. Kaikki tietojen käsittely tehdään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) Tietojärjestelmäluokitus B - ohjeistuksen mukaisesti.

  • Testien tilaaminen ja ottaminen on helppoa ja nopeaa.

  • Tulokset saat nopeasti ja selkeästi henkilökohtaiselle Puhti-sivullesi.