Laaja sydäntautiriskin tutkimus

Testipaketti on kehitetty mittaamaan sydän- ja verisuonitauteihin liittyviä riskitekijöitä. Testit mittaavat ihmisen veressä kiertäviä lipoproteiineja eri tavoin. Tämän lisäksi niiden avulla voidaan arvioida kehon yleistä sekä sepelvaltimoiden seinämässä mahdollisesti käynnissä olevaa tulehdusta ja sokeriaineenvaihduntaa.

157,00 

Sydäntautiriskin tutkimus

Sepelvaltimotauti on Suomen yleisin kuolinsyy ja sairastuminen määräytyy sen perusteella, mille riskitekijöille altistutaan koko elämän aikana. Jokaisen olisi siksi hyvä olla tietoinen omista veriarvoistaan mahdollisimman aikaisin. Mitä aikaisemmin niihin kiinnitetään huomiota, sitä suuremmat ovat mahdollisuudet parantaa tuloksia.

Riskiin vaikuttavat myös elintavat. Tärkeintä on terveellinen ravitsemus, erityisesti rasvan laatu ja kasvisten määrä. Muita vaikuttavia tekijöitä ovat yleinen aktiivisuus, tupakointi ja mahdollinen ylipaino rasvakudoksen muodossa.

Sydäntautiriskin testipaketti sisältää:

 • lipidit (kolesteroliarvot)
 • lipoproteiini A
 • apoB-lipoproteiini
 • herkkä CRP
 • pitkäaikainen sokeri.

Lipidien mittauksessa tutkitaan veren rasva-arvot. Se pitää sisällään neljä testiä: kokonaiskolesteroli, triglyseridit, LDL-kolesteroli ja HDL-kolesteroli.

Testipakettia voi myös täydentää ottamalla mukaan myös Hertta-testin.

Lipoproteiini (a) poikkeaa muista lipoproteiineista siten, että sen määrä veressä on paljon kiinteämmin yhteydessä perinnöllisiin tekijöihin. Tehokkaita lääkkeitä tai elintapatekijöitä ei vielä tunneta. Jos siis lp(a) on selvästi koholla, kannattaa kiinnittää erityistä huomiota niihin tekijöihin, joihin pystytään vaikuttamaan eri tavoin.

LDL-kolesteroli kertoo nimensä mukaisesti sen, kuinka paljon kolesterolia valtimotautia aiheuttavissa LDL-hiukkasissa on. ApoB puolestaan antaa tarkan määreen sille, kuinka paljon veressä kiertää yhteensä LDL-hiukkasia ja sen sukulaisia, jotka myös osallistuvat valtimotaudin edistämiseen. Tämä antaa tarkemman tiedon riskistä, kuin pelkkä LDL-kolesteroli

Herkkä CRP pystyy mittaamaan ns. matala-asteista kehon tulehdustilaa. Jos tällainen tulehdustila on koholla, se tarkoittaa sitä että myös valtimotauti pääsee etenemään nopeammin LDL-hiukkasten vaikutuksesta ja verisuonten seinämät päästävät runsaammin kolesterolihiukkasia lävitseen. Toisaalta LDL-hiukkaset aiheuttavat itsessään tulehdusta, joten herkkä CRP antaa yhden arvion siitä, missä kunnossa verisuonten seinämät ovat. Kohonnut hs-CRP kertoo siitä, että sydäntaudin riski on myös noussut, vaikka veren rasva-arvot eivät olisikaan merkittävästi suurentuneet.

Paastoverensokeri antaa tietoa sokeriaineenvaihdunnan tilasta. Mikäli se on häiriintynyt, sen myötä myös kehon tulehdusvaste muuttuu. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi LDL-kolesterolihiukkasten aiheuttama tulehdus etenee nopeammin kohti valtimotautia.

Miksi Puhti

Helppo - Luotettava - Nopea

 • Hinta sisältää kaiken, ei lisämaksuja. Ilman lääkärin lähetettä.

 • Tiedot pysyvät Suomessa korkean turvaluokituksen palvelinsalissa, joka on mitoitettu terveyspalveluita varten.

 • Tulokset valmistuvat nopeasti, yleensä jo seuraavana päivänä. Saat selkeän raportin, jota on helppo tulkita.

 • Puhti on 100% kotimainen yritys, joka tarjoaa parasta palvelua hyvinvoinnin kehittämiseen. Verot maksetaan Suomeen.

  Avainlippu

Sisältää seuraavat testit

Lipoproteiini (a) fS-Lipo(a)

Lipoproteiini A-testin avulla arvioidaan riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin.

Lue lisää

Lipoproteiini (apoB) (fS-LipoB)

ApoB-lipoproteiini on pahana kolesterolina pidetyn LDL:n rakenneosa. Sen pitoisuuden määritys ennustaa etenkin ylipainoisilla, munuaissairailla ja diabeetikoilla valtimotautien riskin perinteisiä kolesterolimittauksia tarkemmin.

Lue lisää

Kolesterolin mittaus fS-Lipidit

Kolesterolin mittauksessa (lipidit) tutkitaan veren rasva-arvot. Pitää sisällään 4 testiä: kokonaiskolesteroli, triglyseridit, LDL-kolesteroli ja HDL-kolesteroli.

Lue lisää

S -hsCRP, herkkä

Herkkä CRP (C-reaktiivinen proteiini) on tutkimus, jolla tutkitaan tulehdusta.

Lue lisää

Pitkäaikainen sokeri B-HbA1c

Pitkäaikainen sokeriarvo B-HbA1c ilmaisee verensokerin keskiarvon edeltävien noin 6–8 viikon ajalta. Verensokeri vaikuttaa yleisvointiin ja vireyteen, lihasten ja aivojen toimintaan ja nälän tunteeseen.

Lue lisää

Usein kysytyt kysymykset

Näytteenotto onnistuu Synlabin toimipisteissä yli 20 eri paikkakunnalla. Osta ensin valitsemasi testipaketti Puhdin verkkokaupasta. Tämän jälkeen siirryt ajanvaraukseen haluamaasi toimipisteeseen. Laboratoriot sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupunkien keskustoissa. Paikkakunnat ja tarkemmat sijainnit voit tarkistaa täältä.

Hinta on kokonaishinta. Ei ylimääräisiä näytteenotto- tai toimistomaksuja.

Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivulta palvelussamme. Havainnollistamme selkeästi, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä kukin arvo tarkoittaa. Tulokset on mahdollista tulostaa tai ladata PDF-muodossa.

Halutessasi voit ostaa etälääkärin konsultaation suoraan Oma Puhti -palvelusta. Lääkäri tutustuu tuloksiisi ja soittaa varaamanasi aikana. Palvelumme ei sisällä automaattisesti henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Mikäli epäilet sairautta tai sinulla on oireita, olethan aina yhteydessä suoraan lääkäriin.

 

Kaikki testipaketteihimme kuuluvat tulokset valmistuvat yleensä jo seuraavana päivänä näytteenotosta.

Heti kun tulokset ovat valmiina, lähetämme sinulle sähköposti- ja tekstiviesti-ilmoituksen. Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivulta.

Osassa harvinaisempia testejä tulosten valmistuminen voi kestää muutamia päiviä.

Load More

Saatat myös pitää...

Sydänkohtausriskitestillä arvioidaan riskiä saada sydänkohtaus tai sairastua tyypin 2 diabetekseen lähivuosina.

Avainluvut

icon-1

Yli

300 000

testiä analysoitu

icon-1

Palautteen keskiarvo

9,5
icon-1

Google-arviot

4,8 / 5

Mediassa nähty