Laaja testipaketti: Lisäkilpirauhanen

Päivittäiseen vireyteen ja jaksamiseen vaikuttaa moni asia. Testipaketti auttaa sinua arvioimaan lisäkilpirauhasen, maksan ja munuaisten toimintaa sekä kertoo saatko riittävästi D-vitamiinin ja kalsiumia. Kun elimistösi on tasapainossa ja elintapasi kunnossa, voit jaksaa paremmin, saada lisää energiaa elämään sekä ennaltaehkäistä sairauksia.

 

99,00 

Tärkeät testit Puhdilta ilman lääkärin lähetettä!

Suomen Kilpirauhasliitto ry ja Puhti ovat valinneet testipakettiin tärkeät lisäkilpirauhasen terveyteen liittyvät testit.

Lisäkilpirauhaset erittävät parathormonia (PTH). Hormonin valmistus ja sen toiminta ovat riippuvaisia veren kalsiumpitoisuudesta ja D-vitamiinin saannista. Maksan toiminnan häiriöissä, sairauksissa, kalsiumaineenvaihdunta on häiriintynyt. Lisäkilpirauhasen erittämä hormoni parathormoni vaikuttaa myös luustoon ja munuaisiin.

Mitkä testit kuuluvat pakettiin?

 1. Parathormoni mittaa lisäkilpirauhasen parathormonin määrää elimistössä.
 2. Kalsium ja sen saanti vaikuttavat oleellisesti parathormonin eritykseen.
 3. D-vitamiini on erityisen tärkeä meille suomalaisille. D-vitamiini vaikuttaa mm. vireystilaan, mielialaan, vastustuskykyyn ja luuston terveyteen. D-vitamiini vaikuttaa myös parathormonin tuotantoon.
 4. GFRe mittaa munuaisten toimintaa eli kuinka paljon ne suodattavat verta. Normaali munuaisten toiminta tukee myös kalsium-aineenvaihduntaa ja parathormonin toimintaa.
 5. Afos, maksan ja luuston aineenvaihdunnan toiminta otetaan huomioon arvioidessa lisäkilpirauhasen toimintaa ja sen häiriöitä.

Voit lisätä tilaukseen kilpirauhasen testit: TSH, T4V, T3V sekä TPOab tämän linkin kautta.

Tai testit TSH ja T4V, lisää ne tämän linkin kautta.

Missä ja milloin voin käydä testeissä?

Laboratoriotestin voi tehdä yli 20 paikkakunnalla Suomessa ilman lääkärin lähetettä. Saat ajan yleensä vaikka jo seuraavaksi arkipäiväksi.

Mistä näen tulokset?

Mielestämme laboratoriotulosten lukemisen ei tarvitse olla vaikeaa.

Kun tulokset ovat valmiina, lähetämme sinulle tekstiviestin ja pääset katsomaan tuloksia Oma Puhti -sivulta.

Tulokset valmistuvat yleensä jo testiä seuraavana päivänä.

Jatkossa voit helposti seurata omien arvojen kehitystä selkeinä graafeina.

Voit tulostaa raportin lääkärin käynnille mukaan tai tilata etälääkärin konsultaation suoraan raportilta.

Toimi näin:

 1. Lisää tuote ostoskoriin.
 2. Maksa tilaus ja saat näytteenotto-ohjeet sähköpostiisi.
 3. Oston jälkeen pääset varaamaan aikaa näytteenottoon.
 4. Näytteenotto vie vain muutaman minuutin. Tulokset saat Oma Puhti -sivulle yleensä jo seuraavana päivänä.

Miksi Puhti

Helppo - Luotettava - Nopea

 • Hinta sisältää kaiken, ei lisämaksuja. Ilman lääkärin lähetettä.

 • Tiedot pysyvät Suomessa korkean turvaluokituksen palvelinsalissa, joka on mitoitettu terveyspalveluita varten.

 • Tulokset valmistuvat nopeasti, yleensä jo seuraavana päivänä. Saat selkeän raportin, jota on helppo tulkita.

 • Puhti on 100% kotimainen yritys, joka tarjoaa parasta palvelua hyvinvoinnin kehittämiseen. Verot maksetaan Suomeen.

  Avainlippu

Sisältää seuraavat testit

D-vitamiini S -D-25

D-vitamiini (S -D-25) on erityisen tärkeä suomalaisille pohjoisen sijaintimme vuoksi. D-vitamiinilla on vaikutusta vireystilaan, ja sen puute voikin osittain selittää talviaikaista väsymystä ja alakuloisuutta. Jokaisen suomalaisen olisi hyvä vähintään kerran vuodessa mitata oma D-vitamiinitasonsa.

Lue lisää

Parathormoni fP-PTH

Lisäkilpirauhaset erittävät parathormonia, joka säätelee elimistön kalsium-, fosfori- ja magnesiumtasoja.

Lue lisää

Pt-GFRe

Pt-GFRe-tutkimus (Glomerulussuodosnopeus, estimoitu) kertoo, kuinka hyvin munuaiset pystyvät puhdistamaan verta eli poistamaan ylimääräisen veden ja kuona-aineet elimistöstä. Sisältää 2 arvoa, kreatiniinin ja laskennallisen GFR-arvon.

Lue lisää

Alkalinen fosfataasi (S -AFOS)

Alkalinen fosfataasi-testiä käytetään maksasairauksien toteamisessa sekä luun aineenvaihdunnan arvioinnissa.

Arvoa kohottavat muun muassa tuumorit, maksatoksiset lääkkeet, hepatiitti, krooninen alkoholismi ja alkoholista johtuva maksakirroosi.

Lue lisää

Kalsium, alb. korjattu S –Ca-Albk

Kalsium, albumiinikorjattu. Suuri osa elimistön kalsiumista kulkee albumiiniproteiinin mukana.

Lue lisää

Usein kysytyt kysymykset

Näytteenotto onnistuu Synlabin toimipisteissä yli 20 eri paikkakunnalla. Osta ensin valitsemasi testi verkkokaupastamme, tämän jälkeen siirryt ajanvaraukseen haluamaasi toimipisteeseen. Ne sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupunkien keskustoissa. Paikkakunnat ja tarkemman sijainnin voit tarkistaa täältä.

Laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin. Testitulosten valmistuttua vinkkaamme myös mikäli tuloksesta olisi hyvä olisi hyvä jutella lääkärin kanssa. Voit tilata erikseen palvelumme kautta lääkärin konsultaation testien jälkeen.

Osa paketeistamme sisältää testejä, jotka vaativat paastoamisen ennen näytteenottoa. Jos tilasit yksittäisen testin, paastoaminen mainitaan tuotesivulla, jos siihen on tarvetta. Lue tarkemmat ohjeet täältä.

Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivultasi palvelussamme. Havainnollistamme selkeästi, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä kukin arvo yleisesti tarkoittaa. Tulokset on mahdollista tulostaa ja ladata PDF-muodossa.

Halutessasi voit ostaa etälääkärin konsultaation suoraan Oma Puhti-raportilta ja lääkäri soittaa sinulle varaamanasi aikana. Palvelumme ei sisällä automaattisesti henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Mikäli epäilet sairautta tai sinulla on oireita, olethan aina yhteydessä suoraan lääkäriin.

 

Puhdin kautta tehtyjen verikokeiden tulokset tulevat helppolukuiselle raportille Oma Puhti-osioon. Haluamme nimenomaan helpottaa veriarvojen tulkintaa ja siksi tulosraportista on tehty mahdollisimman selkeä. Raportoinnin selkeys on saanut myös paljon kiitosta asiakkailtamme!

Tuloksia voi katsoa sekä mobiilista että tietokoneelta. Tulokset on esitetty graafisesti ja saat myös jokaisen tehdyn testin tarkan arvon.

Mikäli arvo on punaisella, on arvo viitearvojen ulkopuolella. Jos arvo on vihreällä, on se viitearvojen sisällä. Osassa arvoista on myös keltainen alue näiden välissä, joka merkitsee pientä poikkeamaa viitearvoista.

Tarvittaessa voit helposti tallentaa tulokset myös PDF-tiedostoksi, joka aukeaa esimerkiksi Adobe Acrobat -ohjelmalla. Tulokset voi näin näyttää lääkärikäynnin yhteydessä. Halutessasi voit myös printata tulokset paperille tulospalvelusta.

Kun käyt testeissä seuraavan kerran, päivittyvät uudet tulokset samoihin graafeihin. Näin sinun on helppo seurata edistymistä ja arvojen paranemista! Seuranta on tärkeää, jotta tehtyjen elintapojen muutokset voidaan tarkistaa jälkikäteen.

Voit katsoa mallin Puhdin tulosraportista täältä.

Testeissä kannattaa käydä heti, jotta voit seurata muutoksia terveydessä. Lähtötilanteen kartoittaminen ennen kuntoilun tai elämäntapamuutoksen aloittamista on tärkeää, jotta näet aikaansaadut muutokset konkreettisesti veriarvoissa. Paranevien arvojen seuranta lisäksi motivoi jatkamaan elämäntapojen muutoksessa. Lähtötason tulokset ja seurantatestien arvot päivittyvät samalle raportille Oma Puhtiin, joten näet graafeista selkeästi aikaansaamasi muutoksen.

Pyri nukkumaan, syömään, juomaan, liikkumaan ja työskentelemään normaaliin tapaan edellisinä päivinä. Pidä aina sama paastoaika ennen kokeita ja syö samat ateriat samaan aikaan kokeita edeltävänä päivänä. Esimerkiksi voimakas stressi tai suru voivat muuttaa arvoja paljonkin.

Load More

Avainluvut

icon-1

Yli

300 000

testiä analysoitu

icon-1

Palautteen keskiarvo

9,5
icon-1

Google-arviot

4,8 / 5

Mediassa nähty