Jodidi (S -I)

Testillä mitataan jodidin pitoisuus elimistössä.

Jodidi vaikuttaa kilpirauhasen toimintaan.

154,00 

Testillä mitataan jodidin pitoisuus elimistössä. Jodidi vaikuttaa kilpirauhasen toimintaan.
Jodia tarvitaan kilpirauhashormonien, kuten tyroksiinin ja trijodityroniinin synteesiin. Sitä esiintyy vedessä ja ruoassa jodidina, ja sitä lisätään Suomessa ruokasuolaan.
Jodia tarvitaan riittävästi, jotta kilpirauhasen toiminta säilyy terveenä, mutta sen liikasaanti on myös haitallista. Erityisesti liika jodidin saanti voi pahentaa kilpirauhasen liikatoimintaa, struumaa ja kilpirauhasen autoimmuunitautia.

Viive:

Tulos valmiina noin 5 arkipäivässä.

Paasto:

Tutkimus ei vaadi paastoa

Usein kysytyt kysymykset

Näytteenotto onnistuu kaikissa Synlabin toimipisteissä 27 eri paikkakunnalla. Osta ensin valitsemasi testi verkkokaupastamme, tämän jälkeen siirryt ajanvaraukseen haluamaasi toimipisteeseen. Ne sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupunkien keskustoissa. Paikkakunnat ja tarkemman sijainnin voit tarkistaa täältä.

Laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin. Testitulosten valmistuttua vinkkaamme myös mikäli tuloksesta olisi hyvä  olisi hyvä jutella tarkemmin lääkärin kanssa.

Kaikki pakettimme sisältävät testejä jotka vaativat paastoamisen ennen näytteenottoa. Jos tilasit yksittäisen testin, paastoaminen mainitaan tuotesivulla jos siihen on tarvetta. Lue tarkemmat ohjeet täältä

Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivultasi palvelussamme. Havainnollistamme selkeästi, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä kukin arvo yleisesti tarkoittaa. Tulokset on mahdollista tulostaa ja ladata pdf-muodossa.

Palvelumme ei sisällä henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Mikäli epäilet sairautta, olethan aina yhteydessä suoraan lääkäriin.

 

Load More