Jodidi (S -I)

Testillä mitataan jodidin pitoisuus elimistössä.

Jodidi vaikuttaa kilpirauhasen toimintaan.

154,00 

Testillä mitataan jodidin pitoisuus elimistössä. Jodidi vaikuttaa kilpirauhasen toimintaan.
Jodia tarvitaan kilpirauhashormonien, kuten tyroksiinin ja trijodityroniinin synteesiin. Sitä esiintyy vedessä ja ruoassa jodidina, ja sitä lisätään Suomessa ruokasuolaan.
Jodia tarvitaan riittävästi, jotta kilpirauhasen toiminta säilyy terveenä, mutta sen liikasaanti on myös haitallista. Erityisesti liika jodidin saanti voi pahentaa kilpirauhasen liikatoimintaa, struumaa ja kilpirauhasen autoimmuunitautia.

Viive:

Tulos valmiina noin 5 arkipäivässä.

Paasto:

Tutkimus ei vaadi paastoa

Usein kysytyt kysymykset

Näytteenotto onnistuu Synlabin toimipisteissä yli 20 eri paikkakunnalla. Osta ensin valitsemasi testi verkkokaupastamme, tämän jälkeen siirryt ajanvaraukseen haluamaasi toimipisteeseen. Ne sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupunkien keskustoissa. Paikkakunnat ja tarkemman sijainnin voit tarkistaa täältä.

Laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin. Testitulosten valmistuttua vinkkaamme myös mikäli tuloksesta olisi hyvä olisi hyvä jutella lääkärin kanssa. Voit tilata erikseen palvelumme kautta lääkärin tai ravitsemusterapeutin konsultaation testien jälkeen.

Osa paketeistamme sisältää testejä, jotka vaativat paastoamisen ennen näytteenottoa. Jos tilasit yksittäisen testin, paastoaminen mainitaan tuotesivulla, jos siihen on tarvetta. Lue tarkemmat ohjeet täältä.

Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivultasi palvelussamme. Havainnollistamme selkeästi, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä kukin arvo yleisesti tarkoittaa. Tulokset on mahdollista tulostaa ja ladata pdf-muodossa.

Palvelumme ei sisällä henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Mikäli epäilet sairautta, olethan aina yhteydessä suoraan lääkäriin.

 

Pyri nukkumaan, syömään, juomaan, liikkumaan, työskentelemään ja stressaamaan normaaliin tapaan edellisinä päivinä. Pidä aina sama paastoaika ennen kokeita ja syö samat ateriat samaan aikaan kokeita edeltävänä päivänä. Esimerkiksi voimakas stressi tai suru voivat muuttaa arvoja paljonkin.

Load More