Jaksa paremmin – Laboratoriotestit hyvinvointisi tueksi

Testipaketti auttaa sinua

 • saamaan käsityksen terveyteen ja jaksamiseen liittyvistä tekijöistä.
 • tarkistamaan, miten elimistösi voi ja tekemään parempia valintoja.

Selvitä helposti terveyden ja jaksamisen kannalta tärkeät arvot!

129,00 

Tärkeät testit Puhdilta ilman lääkärin lähetettä!

Yhteistyössä Jaksa paremmin -sivuston ja Unikulman kanssa toteutettuun testipakettiin on koottu tärkeitä terveyteen ja jaksamiseen liittyviä testejä. Laboratoriotestit on hyvä tapa selvittää, miten oma keho voi ja mihin terveyden ylläpito kannattaa suunnata.

Monet tekijät vaikuttavat siihen, miten energisiä olemme arjessa tai urheillessa ja minkälaiseksi terveytemme muodostuu tulevaisuudessa. Kun elimistösi on tasapainossa ja elintapasi kunnossa, voit jaksaa paremmin arjessa, saada lisää energiaa liikuntaan ja ennaltaehkäistä sairauksia.

Mitkä testit pakettiin kuuluvat?

 1. Täydellinen verenkuva sisältää 18 eri mittaria. Mukana myös hemoglobiini.
 2. Kolesteroliarvot, rasva-arvot vaikuttavat esimerkiksi riskiin sairastua sydän- ja verisuonitauteihin.
 3. Glukoosi, Verensokeri vaikuttaa yleisvointiin ja vireyteen, lihasten ja aivojen toimintaan ja nälän tunteeseen.
 4. D-vitamiini on erityisen tärkeä meille suomalaisille. D-vitamiini vaikuttaa mm. vastustuskykyyn ja luuston terveyteen.
 5. B12-vitamiini tukee muistia ja hermoston toimintaa.
 6. Folaattia tarvitsemme punasolujen muodostamiseen sekä hermotoiminnan vahvistamiseen.
 7. Ferritiini on elimistön pääasiallinen raudan varastoija, ja matala ferritiiniarvo on merkki raudan puutteesta. Raudanpuuteanemia voi aiheuttaa esimerkiksi väsymystä.
 8. Kilpirauhasen toimintaa selvitettäessä mitataan yleisimmin TSH eli tyreotropiini. Hyvin toimiva kilpirauhanen on ihmiselle välttämättömyys. Väsymys voi johtua kilpirauhasen vajaatoiminnasta.
 9. CRP, eli C-reaktiivinen proteiini mittaa elimistön tulehdustilaa. Tulehdustila voi vaikuttaa esimerkiksi ferritiinin tasoon, minkä takia CRP on hyvä mitata samalla kertaa.

 

Toimi näin:

 1. Lisää tuote ostoskoriin ja tee tilaus.
 2. Oston jälkeen saat ohjeen laboratorion ajanvaraukseen.
 3. Näytteenotto vie vain muutaman minuutin. Tulokset saat Oma Puhti -sivulle yleensä jo seuraavana päivänä.

Miksi Puhti?

 • Saat kaikki haluamasi testit heti ilman lääkärin lähetettä.
 • Saat ajan yleensä jo seuraavaksi arkipäiväksi. Vaikka et heti pääsisi testeihin, voit hyödyntää tarjouksen ja ostaa paketin jo nyt.
 • Tulokset valmistuvat nopeasti, yleensä jo seuraavana päivänä.
 • Hinnoittelu on selkeää, ei lisäkuluja. Varaa aika laboratorioon sitten, kun hetki on sopiva. Tilaus on vuoden voimassa.
 • Näytteenottoa yli 20 eri paikkakunnalla.

Mistä näen tulokset?

 • Kun tulokset ovat valmiina, lähetämme sinulle tekstiviestin.
 • Tulokset valmistuvat Oma Puhtiin, yleensä jo testiä seuraavana päivänä.
 • Tulokset esitetään selkeässä raportissa, jota osaat itsekin tulkita.
 • Jatkossa voit helposti seurata omien arvojen kehitystä selkeinä graafeina, kun olet ottanut seurantatestit.
 • Raportilta voit tilata tarvittaessa erikseen lääkärin neuvonnan tuloksista (49€), jos tilanteesi vaatii sitä tai tulostaa raportin ja keskustella tuloksista oman lääkärin kanssa.

Testien listahinta yksittäin ostettuna 220€.

Miksi Puhti

Helppo - Luotettava - Nopea

 • Hinta sisältää kaiken, ei lisämaksuja. Ilman lääkärin lähetettä.

 • Tiedot pysyvät Suomessa korkean turvaluokituksen palvelinsalissa, joka on mitoitettu terveyspalveluita varten.

 • Tulokset valmistuvat nopeasti, yleensä jo seuraavana päivänä. Saat selkeän raportin, jota on helppo tulkita.

 • Puhti on 100% kotimainen yritys, joka tarjoaa parasta palvelua hyvinvoinnin kehittämiseen. Verot maksetaan Suomeen.

  Avainlippu

Sisältää seuraavat testit

Täydellinen verenkuva B-TVK

Täydellinen verenkuva koostuu 18 eri testistä. Testeillä selvitetään veren solujen määrät ja punasolujen rakenne.

Lue lisää

Kolesterolin mittaus fS-Lipidit

Kolesterolin mittauksessa (lipidit) tutkitaan veren rasva-arvot. Pitää sisällään 4 testiä: kokonaiskolesteroli, triglyseridit, LDL-kolesteroli ja HDL-kolesteroli.

Lue lisää

Glukoosi fP-Gluk verensokeri

Glukoosi kertoo veren sokeripitoisuuden. Verensokeri vaikuttaa yleisvointiin ja vireyteen, lihasten ja aivojen toimintaan ja nälän tunteeseen.

Tutkimus vaatii 8–12 tunnin paaston.

Lue lisää

D-vitamiini S -D-25

D-vitamiini on tärkeä terveyteen vaikuttava tekijä, johon voimme vaikuttaa itse. D-vitamiini vaikuttaa ihmisen terveyteen kokonaisvaltaisesti. Se vaikuttaa mm. kalsiumin imeytymiseen ja luuston terveyteen. D-vitamiinia tarvitaan myös immuunipuolustukseen ja osteoporoosin ehkäisyyn.

Lue lisää

Ferritiini S -Ferrit

Ferritiini on raudan imeytymis- ja varastoitumismuoto. Se on hyvä elimistön rautavarastojen mittari, ja sen pieni pitoisuus on merkki raudanpuutteesta.

Lue lisää

Tyreotropiini (S -TSH)

TSH, eli Tyreotropiini on aivolisäkkeen erittämä kilpirauhasen toimintaa ohjaava hormoni. Tyreotropiini tutkitaan, kun selvitetään kilpirauhasen toimintaa.

Lue lisää

S -hsCRP, herkkä

Herkkä CRP (C-reaktiivinen proteiini) on tutkimus, jolla tutkitaan tulehdusta.

Lue lisää

Folaatti (fS-Folaat)

Folaatti eli foolihappo on ravinnosta saatava B-ryhmän vitamiini. Se on ihmiselle välttämätön ravintoaine. Folaatti on erityisen tärkeä raskaana oleville naisille, sillä riittävä folaatin saanti on tarpeellinen sikiön hermoston kehittymiselle.

Lue lisää

Usein kysytyt kysymykset

Näytteenotto onnistuu Synlabin toimipisteissä yli 20 eri paikkakunnalla. Osta ensin valitsemasi testipaketti Puhdin verkkokaupasta. Tämän jälkeen siirryt ajanvaraukseen haluamaasi toimipisteeseen. Laboratoriot sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupunkien keskustoissa. Paikkakunnat ja tarkemmat sijainnit voit tarkistaa täältä.

Puhdin laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin. Testitulosten valmistuttua vinkkaamme myös, mikäli tuloksesta olisi hyvä jutella lääkärin kanssa. Voit tilata erikseen palvelumme kautta lääkärin puhelinkonsultaation testien jälkeen.

Osa paketeistamme sisältää testejä, jotka vaativat paastoamisen ennen näytteenottoa. Jos tilasit yksittäisen testin, paastoaminen mainitaan tuotesivulla, jos siihen on tarvetta. Lue tarkemmat ohjeet täältä.

Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivulta palvelussamme. Havainnollistamme selkeästi, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä kukin arvo tarkoittaa. Tulokset on mahdollista tulostaa tai ladata PDF-muodossa.

Halutessasi voit ostaa etälääkärin konsultaation suoraan Oma Puhti -palvelusta. Lääkäri tutustuu tuloksiisi ja soittaa varaamanasi aikana. Palvelumme ei sisällä automaattisesti henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Mikäli epäilet sairautta tai sinulla on oireita, olethan aina yhteydessä suoraan lääkäriin.

 

Puhdin kautta tehtyjen verikokeiden tulokset tulevat helppolukuiselle raportille Oma Puhti-osioon. Tulosraportista on tehty mahdollisimman selkeä. Raportoinnin selkeys on saanut myös paljon kiitosta asiakkailtamme!

Tuloksia voi katsoa sekä mobiilista että tietokoneelta. Tulokset on esitetty graafisesti ja saat myös jokaisen tehdyn testin tarkan arvon. Kun käyt testeissä seuraavan kerran, päivittyvät uudet tulokset samoihin graafeihin.

Mikäli arvo on punaisella, on arvo viitearvojen ulkopuolella. Jos arvo on vihreällä, on se viitearvojen sisällä. Osassa arvoista on myös keltainen alue näiden välissä, joka merkitsee pientä poikkeamaa viitearvoista.

Tulokset voi tallentaa myös PDF-tiedostoksi, joka aukeaa esimerkiksi Adobe Acrobat -ohjelmalla. Halutessasi voit myös printata tulokset paperille.

Voit katsoa mallin Puhdin tulosraportista täältä.

Testeissä kannattaa käydä heti, jotta voit seurata muutoksia terveydessä. Lähtötilanteen kartoittaminen ennen kuntoilun tai elämäntapamuutoksen aloittamista on tärkeää, jotta näet aikaansaadut muutokset konkreettisesti veriarvoissa. Paranevien arvojen seuranta lisäksi motivoi jatkamaan elämäntapojen muutoksessa. Lähtötason tulokset ja seurantatestien arvot päivittyvät samalle raportille Oma Puhtiin, joten näet graafeista selkeästi aikaansaamasi muutoksen.

Pyri nukkumaan, syömään, juomaan, liikkumaan ja työskentelemään normaaliin tapaan testiä edeltävinä päivinä. Pidä aina sama paastoaika ennen kokeita ja syö samat ateriat samaan aikaan kokeita edeltävänä päivänä. Esimerkiksi voimakas stressi tai suru voivat muuttaa arvoja paljonkin. Myös edellispäivän rankka urheilusuoritus voi vaikuttaa osaan tuloksista.

Load More

Avainluvut

icon-1

Yli

300 000

testiä analysoitu

icon-1

Palautteen keskiarvo

9,5
icon-1

Google-arviot

4,8 / 5

Mediassa nähty