Pt-GFRe

Pt-GFRe-tutkimus (Glomerulussuodosnopeus, estimoitu) kertoo, kuinka hyvin munuaiset pystyvät puhdistamaan verta eli poistamaan ylimääräisen veden ja kuona-aineet elimistöstä. Sisältää 2 arvoa, kreatiinin ja laskennallisen GFR-arvon.

15,40 

Pt-GFRe-tutkimus (Glomerulussuodosnopeus, estimoitu) kuvaa munuaisten kykyä puhdistaa verta ylimääräisestä vedestä ja kuona-aineista.

GFR on laskennallinen arvio joka perustuu veren kreatiniiniin, arvo lasketaan kreatiinin, iän ja sukupuolen perusteella. GFR-arvoon vaikuttavat samat syyt kuin kreatiniiniinkin. Heikkenevä munuaistoiminta ilmenee laskukaavasta johtuen kreatiniiniarvon nousuna mutta GFR:n laskuna.

GFR ei sovellu munuaisten äkillisen vajaatoiminnan arviointiin akuuttivaiheessa, mutta GFR-seurannan avulla voidaan ehkäistä sitä.

Lisätietoja.

Paasto

Tutkimus ei vaadi paastoa.

Lähteet:

Glomerulusten suodatusnopeus (GFR) arvioituna CKD-EPI-kaavalla (Pt-GFReEPI). Eskelinen, S. www.terveyskirjasto.fi. 2018

Usein kysytyt kysymykset

Laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin. Testitulosten valmistuttua vinkkaamme myös mikäli tuloksesta olisi hyvä  olisi hyvä jutella tarkemmin lääkärin kanssa.

Load More