C-hepatiitti (S -HCVAb)

S -HCVAb-testiä käytetään maksaan vaikuttavan C-hepatiitin toteamiseen.

40,50 

C-hepatiitti tutkimus ilman lääkärin lähetettä

 • C-hepatiitti (HCV) on suoran veritartunnan kautta tarttuva virus. C-hepatiittitartunnan voi saada ihmisveren välityksellä. Se aiheuttaa maksatulehduksen eli hepatiitin.
 • Testillä tutkitaan kehon vasta-aineet HCV-virusta vastaan. Vasta-aineet ilmestyvät 4–16 viikon kuluttua tartunnasta.
 • Vasta-aineiden löytyminen voi kertoa tuoreesta tulehduksesta, kroonistuneesta tulehduksesta tai aikaisemmin sairastetusta, mutta parantuneesta taudista.
 • Vasta-aineet voivat pysyä elimistössä myös eliniän.
 • Henkilö voi myös olla C-hepatiitin kantaja. vaikka virus ei olisi kehossa aktiivinen, ja tällöin virus voi myös levitä.
 • C-hepatiittivirusta voi kantaa tietämättään.
 • Kantajuuden selvittämiseksi suositellaan HCV-RNA-PCR -testiä.
 • Positiivinen tulos varmistetaan aina toisella testillä.
 • Testin viitearvo: negatiivinen.

Hepatiitti C -virus, vasta-aineet (S-HCVAb)

C-hepatiitin tartunnan voi saada steriloimattomilla välineillä tehdystä lävistyksestä tai tatuoinnista, mutta suuri osa tartunnoista johtuu kuitenkin suonensisäisten huumeiden käytöstä. C-hepatiitti voi tarttua myös suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä. C-hepatiittitartunnan voi saada myös, mikäli on saanut verensiirron tai suonensisäistä lääkitystä sairaalahoidossa kehitysmaissa ja maissa, joissa ei tehdä B- ja C-hepatiittiseulontaa tai jos hoitokäytännöissä on ollut puutteita.

HCV-virus aiheuttaa virusmaksatulehdukselle tyypillisiä ja muihin hepatiitteihin verraten lievempiä oireita, vaikka virus voi vaurioittaa maksaa pysyvästi. Infektio vaikuttaa myös maksan terveydestä kertoviin entsyymiarvoihin.

Mikä on C-hepatiitin tutkimuksen hinta?

C-hepatiitin tutkimuksen hinta on 40,50€. Ei ylimääräisiä näytteenotto- tai toimistomaksuja.

Voinko lisätä tilaukseen muita testejä?

Kyllä voit! Kaikki testit voit katsoa mittatilaus-sivulta. Lisää haluamasi tuotteet ostoskoriin niin voit hoitaa näytteenoton yhdellä kertaa.

Miten pääsen C-hepatiitin tutkimukseen?

 • Tilaa ensin testi Puhdin kautta. Voit yhdistää tilaukseen myös muita testejä. Saat kaikki tutkimukset ilman lähetettä.
 • Ostettuasi testin, siirryt ajanvaraukseen haluamaasi toimipisteeseen. Laboratoriotestin voi tehdä yli 20 paikkakunnalla ilman lääkärin lähetettä.
 • Näytteenotto vie vain muutaman minuutin.
 • Kun tulokset ovat valmiina, saat ilmoituksen tekstiviestillä. Tämän jälkeen voit kirjautua Oma Puhti -osioon, josta näet selkeästi omat tuloksesi.

Tarvittaessa voit tilata erikseen palvelumme kautta lääkärin puhelinkonsultaation testin jälkeen suoraan tulosraportilta, mikäli epäilet sairautta tai haluat kysyä tuloksistasi.

Miksi Puhti

Helppo - Luotettava - Nopea

 • Hinta sisältää kaiken, ei lisämaksuja. Ilman lääkärin lähetettä.

 • Tiedot pysyvät Suomessa korkean turvaluokituksen palvelinsalissa, joka on mitoitettu terveyspalveluita varten.

 • Tulokset valmistuvat nopeasti, yleensä jo seuraavana päivänä. Saat selkeän raportin, jota on helppo tulkita.

 • Puhti on 100% kotimainen yritys, joka tarjoaa parasta palvelua hyvinvoinnin kehittämiseen. Verot maksetaan Suomeen.

  Avainlippu

Usein kysytyt kysymykset

Näytteenotto onnistuu Synlabin toimipisteissä yli 20 eri paikkakunnalla. Osta ensin valitsemasi testi verkkokaupastamme, tämän jälkeen siirryt ajanvaraukseen haluamaasi toimipisteeseen. Ne sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupunkien keskustoissa. Paikkakunnat ja tarkemman sijainnin voit tarkistaa täältä.

Laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin. Testitulosten valmistuttua vinkkaamme myös mikäli tuloksesta olisi hyvä olisi hyvä jutella lääkärin kanssa. Voit tilata erikseen palvelumme kautta lääkärin konsultaation testien jälkeen.

Osa paketeistamme sisältää testejä, jotka vaativat paastoamisen ennen näytteenottoa. Jos tilasit yksittäisen testin, paastoaminen mainitaan tuotesivulla, jos siihen on tarvetta. Lue tarkemmat ohjeet täältä.

Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivultasi palvelussamme. Havainnollistamme selkeästi, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä kukin arvo yleisesti tarkoittaa. Tulokset on mahdollista tulostaa ja ladata PDF-muodossa.

Halutessasi voit ostaa etälääkärin konsultaation suoraan Oma Puhti-raportilta ja lääkäri soittaa sinulle varaamanasi aikana. Palvelumme ei sisällä automaattisesti henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Mikäli epäilet sairautta tai sinulla on oireita, olethan aina yhteydessä suoraan lääkäriin.

 

Puhdin kautta tehtyjen verikokeiden tulokset tulevat helppolukuiselle raportille Oma Puhti-osioon. Haluamme nimenomaan helpottaa veriarvojen tulkintaa ja siksi tulosraportista on tehty mahdollisimman selkeä. Raportoinnin selkeys on saanut myös paljon kiitosta asiakkailtamme!

Tuloksia voi katsoa sekä mobiilista että tietokoneelta. Tulokset on esitetty graafisesti ja saat myös jokaisen tehdyn testin tarkan arvon.

Mikäli arvo on punaisella, on arvo viitearvojen ulkopuolella. Jos arvo on vihreällä, on se viitearvojen sisällä. Osassa arvoista on myös keltainen alue näiden välissä, joka merkitsee pientä poikkeamaa viitearvoista.

Tarvittaessa voit helposti tallentaa tulokset myös PDF-tiedostoksi, joka aukeaa esimerkiksi Adobe Acrobat -ohjelmalla. Tulokset voi näin näyttää lääkärikäynnin yhteydessä. Halutessasi voit myös printata tulokset paperille tulospalvelusta.

Kun käyt testeissä seuraavan kerran, päivittyvät uudet tulokset samoihin graafeihin. Näin sinun on helppo seurata edistymistä ja arvojen paranemista! Seuranta on tärkeää, jotta tehtyjen elintapojen muutokset voidaan tarkistaa jälkikäteen.

Voit katsoa mallin Puhdin tulosraportista täältä.

Testeissä kannattaa käydä heti, jotta voit seurata muutoksia terveydessä. Lähtötilanteen kartoittaminen ennen kuntoilun tai elämäntapamuutoksen aloittamista on tärkeää, jotta näet aikaansaadut muutokset konkreettisesti veriarvoissa. Paranevien arvojen seuranta lisäksi motivoi jatkamaan elämäntapojen muutoksessa. Lähtötason tulokset ja seurantatestien arvot päivittyvät samalle raportille Oma Puhtiin, joten näet graafeista selkeästi aikaansaamasi muutoksen.

Pyri nukkumaan, syömään, juomaan, liikkumaan ja työskentelemään normaaliin tapaan edellisinä päivinä. Pidä aina sama paastoaika ennen kokeita ja syö samat ateriat samaan aikaan kokeita edeltävänä päivänä. Esimerkiksi voimakas stressi tai suru voivat muuttaa arvoja paljonkin.

Load More

Avainluvut

icon-1

Yli

300 000

testiä analysoitu

icon-1

Palautteen keskiarvo

9,5
icon-1

Google-arviot

4,8 / 5

Mediassa nähty