B-hepatiitti (S -HBcAb)

S -HBcAb-testillä tutkitaan, onko henkilöllä B-hepatiittitartunta.

40,50 

HBV-virus on veriteitse ja suojaamattomassa seksissä tarttuva maksasairauden eli hepatiitin aiheuttava virus.
Tällä testillä tutkitaan virustartunnan jälkeen 8 – 9 viikon kuluessa ilmestyvät viruksen vasta-aineet, jotka pysyvät määritettävinä vuosia.

Akuutin infektion yhteydessä vasta-aineet eivät ole vielä määritettävissä. Tällöin virus voidaan todeta HBcAb- ja HBcIgM-testeillä.

B-hepatiittivirus tarttuu suojaamattomassa seksissä ja veriteitse, ja voi tarttua myös äidistä lapseen synnytyksessä ja imetyksen aikana.

 

Usein kysytyt kysymykset

Näytteenotto onnistuu kaikissa Synlabin toimipisteissä 27 eri paikkakunnalla. Osta ensin valitsemasi testi verkkokaupastamme, tämän jälkeen siirryt ajanvaraukseen haluamaasi toimipisteeseen. Ne sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupunkien keskustoissa. Paikkakunnat ja tarkemman sijainnin voit tarkistaa täältä.

Laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin. Testitulosten valmistuttua vinkkaamme myös mikäli tuloksesta olisi hyvä  olisi hyvä jutella tarkemmin lääkärin kanssa.

Kaikki pakettimme sisältävät testejä jotka vaativat paastoamisen ennen näytteenottoa. Jos tilasit yksittäisen testin, paastoaminen mainitaan tuotesivulla jos siihen on tarvetta. Lue tarkemmat ohjeet täältä

Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivultasi palvelussamme. Havainnollistamme selkeästi, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä kukin arvo yleisesti tarkoittaa. Tulokset on mahdollista tulostaa ja ladata pdf-muodossa.

Palvelumme ei sisällä henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Mikäli epäilet sairautta, olethan aina yhteydessä suoraan lääkäriin.

 

Load More