Aminohapot (P -Aminoh)

Proteiinit muodostuvat aminohapoista, joita saadaan eläinperäisestä ruoasta sekä monipuolisesta kasvisravinnosta.

P-Aminoh -testillä mitataan, onko elimistössä tarpeeksi aminohappoja tai aineenvaihduntasairaus, joka vaikuttaa niiden määrään.

121,95 

Proteiinit ovat elimistön entsyymeissä, kudosten rakenteissa, hormoneissa ja vasta-aineissa toimivia aineita, jotka muodostuvat aminohapoista. Proteiineissa on 20 erilaista aminohappoa, joista yhdeksän on välttämättömiä. Yhtätoista aminohappoa elimistö voi rakentaa itse.
Eläinperäisestä ruoasta saadaan helposti kaikki välttämättömät aminohapot (histidiini, isoleusiini, leusiini, lysiini, metioniini, fenyylialaniini, treoniini, tryptofaani ja valiini). Myös kasvisruoasta saadaan monipuolisesti aminohappoja, kunhan syödään riittävästi palkokasveja, pähkinöitä ja siemeniä.

Viitearvot:

Huom. Vastausraporttti annetaan englanniksi postitse ja vastauksessa ilmoitetaan eri aminohappojen pitoisuudet viiteväleineen.

Viive

Tulos valmiina noin 12 arkipäivän sisällä.

Paasto

Tutkimus ei vaadi paastoa.

Lähteet:

Antti, Aro: Proteiinit ja aminohapot. www.terveyskirjasto.fi. 2015

Usein kysytyt kysymykset

Näytteenotto onnistuu kaikissa Synlabin toimipisteissä 27 eri paikkakunnalla. Osta ensin valitsemasi testi verkkokaupastamme, tämän jälkeen siirryt ajanvaraukseen haluamaasi toimipisteeseen. Ne sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupunkien keskustoissa. Paikkakunnat ja tarkemman sijainnin voit tarkistaa täältä.

Laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin. Testitulosten valmistuttua vinkkaamme myös mikäli tuloksesta olisi hyvä  olisi hyvä jutella tarkemmin lääkärin kanssa.

Kaikki pakettimme sisältävät testejä jotka vaativat paastoamisen ennen näytteenottoa. Jos tilasit yksittäisen testin, paastoaminen mainitaan tuotesivulla jos siihen on tarvetta. Lue tarkemmat ohjeet täältä

Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivultasi palvelussamme. Havainnollistamme selkeästi, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä kukin arvo yleisesti tarkoittaa. Tulokset on mahdollista tulostaa ja ladata pdf-muodossa.

Palvelumme ei sisällä henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Mikäli epäilet sairautta, olethan aina yhteydessä suoraan lääkäriin.

 

Load More