Aktiivisen perheen isä havahtui tyttärensä oireiluun, kun puolisolla todettiin matala ferritiini. Voisiko tämä selittää myös kymmenvuotiaan tyttären vetämättömyyden?

Tyttären oireilua oli pitkään selitelty liian pitkillä padin käyttöajoilla ja huonolla ruokahalulla. Tosiasiassa syy oireisiin ei ollut kuitenkaan tämä. Tilannetta lähdettiin selvittämään kunnallisella puolella, mutta vanhemmat jäivät kaipaamaan lisää tietoa asiaan liittyen. 

Puhdilta löytyi sopivat tutkimukset

Perheen isä, Mikko oli törmännyt Instagramissa jo aiemmin uuteen terveyspalvelu Puhtiin. 

– Joku urheilija kertoi, että oli käyttänyt palvelua ja todennut sen hyväksi. 

Yhtenä aamuna isä havahtui kotisohvalta, että voisi tilata Puhdista tyttärelle kattavamman verikoepaketin kuin kunnallisella puolella oli saatavilla. Tämä toisi lisää selvyyttä tilanteeseen. Tyttärelle tilattiin Lapsen tutkimuspaketti.  

Lapsen tutkimuspaketissa on mukana täydellinen verenkuva, herkkä CRP, D-vitamiini ja ferritiini. Täydellinen verenkuva antaa hyvän yleiskuvan terveydentilasta. Herkkä CRP osoittaa onko elimistössä tulehdustila. D-vitamiini ja ferritiini ovat hyviä jaksamisen mittareita, sillä niiden puute elimistössä aiheuttaa mm. väsymystä

Helppous ja nopeus yllätti

Isän tilattua tutkimuspaketin, tyttärelle saatiin näytteenottoaika jo puolentoista tunnin päähän tilauksen tekemisestä. Ei muuta kuin perhe ylös aamiaispöydästä ja kohti Lappeenrannan näytteenottopistettä

Kaikki kävi todella nopeasti. Näytteenottopiste oli heti kaupungin ytimessä, ei tarvinnut lähteä kauas. Maksuvaihtoehdot Puhdin palvelussa oli todella kattavat. Maksu hoitui kätevästi Mobilepayn kautta, ei tarvinnut mennä verkkopankin kautta maksamaan. Palvelussa korostui helppous ja näki, että palvelu oli laadukkaasti tehty. 

Tulokset valmistuivat isän yllätykseksi jo seuraavaksi päiväksi. Nyt varmistui, että tytär kärsi myös matalasta ferritiinistä. 

Raudanpuutteeseen kannattaa puuttua ajoissa. Se aiheuttaa monenlaisia elämää haittaavia ja rajoittavia oireita jo ennen anemian kehittymistä.

Perheen isä halusi jutella tutkimustuloksista vielä lääkärin kanssa ja tilasi Puhdin kautta lääkärin etäkonsultaation. 

– Lääkäripalvelu oli myös todella hyvä. Lääkäri antoi jatko-ohjeet tilanteen parantamiseksi ja suositukset mitä laboratorioarvoja olisi hyvä kontrolloida elokuussa.  

Apua jokaiselle 

Mikko suosittelee Puhtia kaiken ikäisillä ja onkin jo kehottanut omaa lähipiiriään mittaamaan omat veriarvot

– Nyt on jokaiselle otollinen aika herätä kotisohvalta katsomaan omia veriarvoja. On hassua, että vitamiinin puutteita ei rinnasteta oireisiin, joita ihmisillä on. Onneksi on olemassa Puhdin kaltainen palvelu, josta saa lisäselvityksiä omaan tilanteeseen liittyen. 

Tilaa lapsellesi Puhdin Lapsen tutkimuspaketti tästä.

Teksti

Kirjoittajan avatar

Puhdin palvelun sujuvuudesta vastaava sairaanhoitaja Susanna Nuoramo on kokenut terveysalan ammattilainen. Susannan intohimona on kokonaisvaltainen hyvinvointi, psyykkisen hyvinvoinnin sekä työssä jaksamisen edistäminen. Erityisosaamisena uni ja palautuminen. Susanna vastaa Puhdilla myös yhteistyöstä eri sidosryhmien kanssa.


Päivitetty: 08.01.2020

Onko sinulla kokemuksia aiheesta, joita haluaisit jakaa?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *