1. Stressiin liittyy usein vatsan oireita

Kaikkia jännittää joskus, ja stressivatsa esimerkiksi ennen esiintymistä on normaalia. Mikäli tilanne kroonistuu eli muuttuu pitkäaikaiseksi, on aika pysähtyä ja muuttaa arkea. Vatsan oireet voivat kuitenkin joskus liittyä vatsan sekä suoliston sairauksiin.

2. Stressi saa kehon jännittymään

Stressi aiheuttaa monenlaisia jännityksiä kehoon, erityisesti niska- ja hartiaseudulle. Tämä voi aiheuttaa myös päänsärkyjä. Kuulostaako tutulta?

3. Iho-ongelmat voivat kieliä stressistä

Myös ihon ongelmat liittyvät joskus stressiin. Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, oireileeko ihosi stressaavien tilanteiden yhteydessä normaalia enemmän.

4. Muuttunut käytös

Osa stressin oireista tunnetaan kehossa, osa on psyykkisiä oireita. Psyykkiset oireet, murheet ja muuttunut käytös vaikuttavat niin työhön, arkiseen jaksamiseen kuin ihmissuhteisiin.

  • Stressaantuneena pinna on usein kireällä ja hermot koetuksella.
  • Keskittymiskyky kärsii.
  • Stressaantunut voi olla normaalia ärtyneempi.
  • Stressi voi aiheuttaa myös normaalia enemmän huolestuneisuutta ja murheita.
  • Stressi voi aiheuttaa myös väsymystä ja jaksamattomuuden tunnetta.

5. Mielialan muutokset ja voimattomuus

Krooninen stressi voi johtaa työuupumukseen, ahdistukseen tai masennukseen. Usein nämä voivat kulkea käsi kädessä. Mieliala voi olla alhaalla, kun voimavarat alkavat loppua. Oireina voi olla esimerkiksi uupumuksen tunnetta, ahdistuneisuutta ja mielialan laskua.

Alakuloisuus ja voimattomuus voivat kuitenkin toisaalta liittyä raudanpuutteeseen, alhaiseen D-vitamiiniin tai miehillä matalaan testosteronitasoon. Myös kilpirauhasen toimintahäiriöt voivat viedä voimia ja aiheuttaa samankaltaisia oireita. Nämä olisi hyvä selvittää, mikäli oireet tuntuvat jatkuvan pitkään tai ovat voimakkaita.

Selvitä, ettei uupuneen olon taustalla ole jokin puutos

Oireiden taustalta voi selvitä myös jokin muu syy tai ravitsemuksen puutos, kuten matala D-vitamiini tai alhaiset rauta-arvot. Nämä on helppo selvitää laboratoriokokein. Puutostiloihin on helppoa puuttua ja korjata tilanne. Näin energia ja levollisuus palaa arkeen, kun tila saadaan hoidettua kuntoon ja elimistö toimii hyvin.

Kun keho voi hyvin, ja palautumista on riittävästi, ei arki tunnu jatkuvalta puurtamiselta! Normaalitilanteessa terve keho jälleen palautuu päivän aikaisesta stressistä ja virtaa sekä intoa riittää niin työhön, perheelle kuin harrastuksiin!

👇 Tilaa laboratoriotestit tästä 👇

Puhdin kautta pääset tutkimuksiin ilman lääkärikäyntiä ja lähetettä. Voit valita valmiin testipaketin tai koota oman mittatilauksena.

Vinkki: Yksittäisiä testejä voi lisätä valmiisiin testipaketteihin.

Puhti tulosraportti mobiili

Laboratoriot löytyvät yli 20 paikkakunnalta. Testeihin pääsee helposti ja nopeasti. Tee ensin tilaus Puhdin verkkokaupassa. Saat sen jälkeen jatko-ohjeet ja pääset tutkimuksiin. Ajanvaraus laboratorioon tehdään testipaketin tilauksen jälkeen.

Puhti tekee perinteisistä laboratoriotuloksista helposti ymmärrettäviä ja seurattavia. Palvelu auttaa huomaamaan poikkeamat ja muutokset terveyden mittauksissa. Tulokset saat selkeänä raporttina, jossa arvot on esitetty myös visuaalisesti palkkeina. Näet Puhdin tulosraportilta helposti, mitkä mitatut arvot ovat viitearvojen sisällä! Näin saat tiedon, mihin terveyden osa-alueeseen kannattaa seuraavaksi panostaa.

Teksti

Kirjoittajan avatar

Puhdin viestinnästä ja palvelun jatkuvasta kehittämisestä vastaava Mirka Tuovinen on valmentaja ja sisällöntuottaja. Mirka on ravitsevan ruoan ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolestapuhuja. Erityisosaamista Mirkalla on hyvinvoivasta mielestä, erityisruokavalioista ja työhyvinvoinnista.


Päivitetty: 21.09.2020

Onko sinulla kokemuksia aiheesta, joita haluaisit jakaa?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *