1. Stressiin liittyy usein vatsan oireita

Kaikkia jännittää joskus, ja stressivatsa esimerkiksi ennen esiintymistä on normaalia. Mikäli tilanne kroonistuu eli muuttuu pitkäaikaiseksi, on aika pysähtyä ja muuttaa arkea. Vatsan oireet voivat kuitenkin joskus liittyä vatsan sekä suoliston sairauksiin.

2. Stressi saa kehon jännittymään

Stressi aiheuttaa monenlaisia jännityksiä kehoon, erityisesti niska- ja hartiaseudulle. Tämä voi aiheuttaa myös päänsärkyjä. Kuulostaako tutulta?

3. Iho-ongelmat voivat kieliä stressistä

Myös ihon ongelmat liittyvät joskus stressiin. Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, oireileeko ihosi stressaavien tilanteiden yhteydessä normaalia enemmän.

4. Muuttunut käytös

Osa stressin oireista tunnetaan kehossa, osa on psyykkisiä oireita. Psyykkiset oireet, murheet ja muuttunut käytös vaikuttavat niin työhön, arkiseen jaksamiseen kuin ihmissuhteisiin.

  • Stressaantuneena pinna on usein kireällä ja hermot koetuksella.
  • Keskittymiskyky kärsii.
  • Stressaantunut voi olla normaalia ärtyneempi.
  • Stressi voi aiheuttaa myös normaalia enemmän huolestuneisuutta ja murheita.
  • Stressi voi aiheuttaa myös väsymystä ja jaksamattomuuden tunnetta.

5. Mielialan muutokset ja voimattomuus

Krooninen stressi voi johtaa työuupumukseen, ahdistukseen tai masennukseen. Usein nämä voivat kulkea käsi kädessä. Mieliala voi olla alhaalla, kun voimavarat alkavat loppua. Oireina voi olla esimerkiksi uupumuksen tunnetta, ahdistuneisuutta ja mielialan laskua.

Kun keho voi hyvin, ja palautumista on riittävästi, ei arki tunnu jatkuvalta puurtamiselta! Normaalitilanteessa terve keho jälleen palautuu päivän aikaisesta stressistä ja virtaa sekä intoa riittää niin työhön, perheelle kuin harrastuksiin!

Teksti

Kirjoittajan avatar


Päivitetty: 06.04.2021

Onko sinulla kokemuksia aiheesta, joita haluaisit jakaa?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *