Uskomme, että jokainen meistä ansaitsee enemmän puhtia. Tämä ajatus muuttui palveluksi ja startupiksi nimeltä Puhti kuukausi sitten. Näytti siltä, että moni meistä seuraa jo liikkumista, ravintoa ja omaa kehoa monin tavoin. Tarkin mittari, omat veriarvot, vaikutti jäävän usein piiloon.

Oma mielikuvani oli, että labraraportti on ollut lähinnä numero konsonanttien perässä. Halusimme tehdä helpon, luotettavan ja nopean palvelun hyvinvoinnin seurantaan ja kehittämiseen. Asioiden kehittäminen on helpompaa, jos niitä voi seurata. Liikkumista, raha-asioita tai asunnon energiankulutusta on ollut jo helppo seurata.

Arjessa jaksamiseen on vaikutusta D-vitamiinin tasolla ja rauta-arvoilla. Kolesteroliarvot ja verensokeri vaikuttaa terveyteen. Kokosimme labratestit helposti ilman lähetettä tilattaviksi paketeiksi, joista saa selkeän raportin.

Auto viedään vuosihuoltoon. Toivotaan, että sitä lähinnä tarkistetaan, ettei joutuisi maksamaan lisää. Neljä vuotta vanha auto pitää katsastaa joka toinen vuosi. Yli kymmenen vuotias joka vuosi.

Puhti-terveystarkastus maksaa selvästi vähemmän kuin auton vuosihuolto ja hiukan enemmän kuin katsastus. Se on vähän kuin kokovartalohieronta, kattava, hintakin samaa luokkaa.

Haluamme kehittää Puhtia yhdessä. Oli kiva kuulla, kun asiakas toivoi meidän markkinoivan palvelua useammille. Otamme mielellämme palautteita ja ideoita, miten voimme tehdä vielä paremman palvelun?

Lupasin itse, että muistan ottaa D-vitamiinin ja lisätä kasviksien sekä kalan syöntiä. Tykkään urheilla ja koitan tehdä sitä kuusi tuntia viikossa. Saan näin huijattua itseni kerran viikossa pidemmälle lenkille ja harrastamaan useampaa lajia. En pääse aina tavoitteeseen, mutta neljä tuntiakin on mulle hyvä. Käyn ottamassa liikkujan testipaketin seuraavan kerran keväällä. D-vitamiini oli nyt alle ja kolesteroli hiukan yli.

Muista, ennakoi, katsasta ja välitä. Tämä ei ollut Puhdin slogan, näin sen yhdessä katsastusmainoksessa. 😊

Lähdetäänkö yhdessä tekemään 2020-luvun hyvinvointia jo tänään?
Mukavaa ja puhdikasta vuotta 2019!

Tero Era
Puhti